bloglovin

mandag den 25. august 2014

Kokos Hindbær kage


Denne kage er nem at bage og kan helt sikkert sagtens laves med alverdens bær. Det klæder kagen at blive servet med en klat creme fraiche 38% eller flødeskum.

Du skal bruge: 

5 æg 
1 dl fløde
100 g sukrin gold
75 gram Kokosfiber
25 gram kokosmel 
1 tsk bagepulver

Ca. 25 hindbær

evt. et par skefulde Lemoncurd

Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål og pisk hviderne stive. 
Pisk blommerne lyse og luftige med sukrin og rør derefter piskefløden i med en dejskaber. Vend de stive æggehviderne i æggemassen.
Bland Kokosfiber, kokosmel og bagepulver i en skål og vend det i æggemassen forsigtigt men grundigt, så det bliver til en ensartet masse.
Hæld dejen op i en kage form beklædt med bagepapir. Fordel dejen jævnt i formen.
Skyl bærene og fordel dem regelmæssigt ud over kagen - giv dem et lille tryk, så de kommer ned i dejen, men stadig har 3-4 millimeter over dejen.

Bag ved 180 grader i 17-20 minutter.




Tips:

Jeg havde en rest LCHF Lemoncurd som skulle bruges - jeg fordelt 3-4 spiseskefulde i klatter mellem rækkerne af hindbær og pressede Lemoncurden lidt ned i dejen med en ske. Her efter kørte jeg skeen frem og tilbage i dejen (max 1 cm nede) og lavede på den måde en stive af lemoncurd i dejen. Det passede perfekt til bærene.

Kagen kan også bages som muffins - dog skal de kun have mellem 12 og 16 minutter afhængigt at størrelse.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar