Denne kage er nem at bage og kan helt sikkert sagtens laves med alverdens bær. Det klæder kagen at blive servet med en klat creme fraiche 38% eller flødeskum.
Du skal bruge:
5 æg
1 dl fløde
100 g sukrin gold
75 gram Kokosfiber
25 gram kokosmel
1 tsk bagepulver
Ca. 25 hindbær
evt. et par skefulde Lemoncurd
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål og pisk hviderne stive.
Pisk blommerne lyse og luftige med sukrin og rør derefter piskefløden i med en dejskaber. Vend de stive æggehviderne i æggemassen.
Bland Kokosfiber, kokosmel og bagepulver i en skål og vend det i æggemassen forsigtigt men grundigt, så det bliver til en ensartet masse.
Hæld dejen op i en kage form beklædt med bagepapir. Fordel dejen jævnt i formen.
Skyl bærene og fordel dem regelmæssigt ud over kagen - giv dem et lille tryk, så de kommer ned i dejen, men stadig har 3-4 millimeter over dejen.
Bag ved 180 grader i 17-20 minutter.
Tips:
Jeg havde en rest LCHF Lemoncurd som skulle bruges - jeg fordelt 3-4 spiseskefulde i klatter mellem rækkerne af hindbær og pressede Lemoncurden lidt ned i dejen med en ske. Her efter kørte jeg skeen frem og tilbage i dejen (max 1 cm nede) og lavede på den måde en stive af lemoncurd i dejen. Det passede perfekt til bærene.
Kagen kan også bages som muffins - dog skal de kun have mellem 12 og 16 minutter afhængigt at størrelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar