bloglovin

torsdag den 28. august 2014

Brændende (K)ærlighed


Dette er min LCHF version af Brændende Kærlighed ... Jeg kalder den Brændende Ærlighed, da det er en bundereel ret, der ikke påstår den er noget, som den ikke er... Der er ikke kartofler i og den kan ikke lyve sig fra blomkål. Den er helt sin egen ... Fløjelsblød og lækker. Dette er min private version med mine tips og triks til den bedste blomkålsmos!

Til 2 personer

Mos

1 blomkålshoved
50 gram smør 
75 gram friskost (som Philadelphia)
Salt
Peber

Del blomkålen i mindre buketter og undgå at få for meget at stokken med, da den indeholder meget vand og det påvirker mosens konsistens.
Kom dem i kogene usaltet vand. Kog dem i ca. 10 minutter.
Hæld blomkålen i en sigte og ryst vandet fra. Hæld derefter blomkålen på et rent og tørt viskestykke og dup det tørt i et kort øjeblik.
Hæld det tilbage i gryden og tilsæt smør, friskost, salt og peber. Blend det til en ensartet masse, men ikke så fint at det bliver til en tyk suppe.

Hvis du ønsker en mælkefri version, men godt kan spise smør (indeholder stort set ikke laktose) kan du erstatte philadelphia med 25-50 gram ekstra smør). 


Drys

25 gram smør
1 løg eller 1 dl hvidkål/spidskål
140-150 gram bacon i tern

Mens blomkålen koger laver du drysset.
Smelt smørret på en pande og svits bacon og løg/kål (afhængig af hvor striks du er og hvad du har på køl). 

Lad det stå på den varme pande mens du laver mosen.

Server med en smørklat eller flere, hvis du har behov og evt. ketchup (enten hjemmelavet eller fra Walden Farms).

Står du med en rest brændende kærlighed kan du med stor succes servere den dagen efter med revet cheddar, gratineret i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.









4 kommentarer:

  1. Hej Sisse.
    Hvis du damper blomkålen, så bliver den ikke så våd.

    SvarSlet
  2. Hej Sisse. Mums en lækker ret. Men jeg er lidt i tvivl. Skal man spise al fedtenergiprocent fra bacon og smør det er stegt i?
    Hilsen Britta

    SvarSlet
  3. Der skulle stå al fedt fra bacon osv. Ikke fedtenergiprocent
    hilsen Britta

    SvarSlet
  4. Der skulle stå al fedt fra bacon osv. Ikke fedtenergiprocent
    hilsen Britta

    SvarSlet